Foto: All Over Press
Tim Thomas.

Fredag 8 Feb 2013 09:09

Boston dumpar Tim Thomas

Skeppar rättigheterna till Islanders

Tim Thomas kan mycket väl ha spelat sin sista NHL-match, men om han återvänder kommer han inte att spela för Boston Bruins. På torsdagen trejdades den amerikanske målvaktens rättigheter till New York Islanders.
- Han förstår hur vi resonerar, han accepterade det, säger Bruins general manager Peter Chiarelli.

Tim Thomas framtid i NHL är ett oskrivet kort. Den 38-årige målvakten befinner sig egentligen på sitt sista kontraktsår med Boston Bruins, men meddelade efter förra säsongen att han skulle ta ett sabbatsår från all hockey.

För Bruins har det inneburit ett problem. Även om klubben inte har behövt betala ut någon lön till veteranen har hans lönetaksträff på fem miljoner dollar varit ett ok att bära på.

Därför valde general managern Peter Chiarelli på torsdagen att trejda Thomas rättigheter till New York Islanders, ett lag med massor av utrymme under lönetaket. I utbyte får Bruins ett villkorligt val i andra rundan 2014 eller 2015.

Kan göra comeback - i höst
Därmed har Bruins skaffat sig utrymme att förstärka det redan starka laget.
- Vi kände att det skulle ge oss omedelbar flexibilitet, säger Chiarelli enligt nhl.com.
- Det kommer inte att finns många tillgängliga spelare på marknaden, men ibland lönar det sig att vara ute i tid och göra tidiga trejder. Vi vill vara i en position där vi kan ta in någon spelare som finns tillgänglig.

Peter Chiarelli informerade Tim Thomas om trejden och ska enligt egen utsago inte ha fått någon negativ reaktion. Chiarelli vet inte om Thomas har för avsikt att göra comeback, men enligt agenten Bill Zito finns det möjlighet till spel nästa säsong. Innan dess kommer Thomas att bli unrestricted free agent. Hans kontrakt löper ut den 1 juli.

Tim Thomas ledde Boston Bruins till Stanley Cup-titeln 2011. Han utsågs till slutspelets mest värdefulla spelare och fick ta emot Vezina Trophy som ligans bästa målvakt samma säsong.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade