Foto: Bildbyrån
Ove Molin.

Onsdag 13 Feb 2013 23:04

Brynäslegendar gör comeback

Molin kliver in i division 2-kval

En av Brynäs allra största spelare är tillbaka i spel. 41-årige Ove Molin gör comeback i morgon - men inte för Brynäs. I stället ska den tidigare elitseriestjärnan ge en hjälpande hand till division 2-laget Oppala/Sätra i kvalmatchen mot Hofors.
- Förvänta er inga storverk. Kom ihåg att det var ett tag sedan jag slutade. Men jag kommer i alla fall att göra ett försök, säger Ove Molin till Gefle Dagblad.

Molin spelade sin sista elitseriematch för Brynäs 2009/10. Året därpå spelade han en match för Långshyttan i division 3 - och svarade för nio (!) poäng (1+8). Den här gången ser det också bara ut att bli en match. Molin ska inte spela lördagens kvalretur i Hofors eftersom den krockar med en J20-match för Brynäs. Till vardags är han nämligen assisterande tränare till tidigare Brynäsbacken Niklas Gällstedt.

Ove Molin spelade 768 elitseriematcher för Brynäs och två för AIK. Han gjorde 484 poäng och blev svensk mästare både 1993 och 1999. Molin figurerade även en hel del i Tre Kronor och fick med sig en bronsmedalj från världsmästerskapet 1999.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade