Foto: Bildbyrån
Ville Lajunen

Torsdag 14 Feb 2013 16:20

Backkugge förlänger med Färjestad

Succé i landslaget - stannar i FBK

I Oddset Hockey Games nyligen togs Ville Lajunen ut i All Star Team. Idag förlängde han sitt kontrakt med Färjestad med ett nytt år.
- Jag trivs här, det finns ingen anledning att flytta, säger Ville Lajunen till Värmlands Folkblad.

Färjestad har sedan tidigare succéförvärvet Chris Lee på kontrakt även över nästa år. Precis som med norske hårdingen Ole-Kristian Tollefsen. Idag förlängde man kontraktet med sitt tredje lyckade nyförvärv på backsidan inför den här säsongen, finländaren Ville Lajunen, som var den enda backvärvningen som bara var sajnad på ett år.

- Ville har hållit en hög kvalitet genom hela säsongen, säger sportchefen Jörgen Jönsson till klubbens hemsida.

24-åringen gjorde succé i Oddset Hockey Games nyligen där Finland vann turneringen. Lajunen svarade för ett mål och två assist, var trea i turneringens poängliga och togs ut i All Star Team.

I Elitserien har Lajunen svarat för sju mål och tolv assist på 46 matcher och är +13.

- Jag trivs här, både i Karlstad och Färjestad som har tagit hand om mig riktigt bra, säger Lajunen till vf.se.

- Dessutom är den svenska ligan riktigt bra. Jag tror det kan vara bra för mig med ett år till här och få fortsätta att utvecklas. Och när man trivs på ett ställe finns det ingen anledning att flytta.

Förlängningen av den högerskjutande finländaren är inte mindre viktigt med tanke på att hårdskjutande Magnus Nygrens kontrakt är utgående och att han redan jagas av lag i KHL och Schweiz, samt bör vara högintressant för Montréal som draftade honom för två år sedan.

Lajunen, som kom till Färjestad från KHL-laget Metallurg Magnitogorsk, har skrivit på för ett år.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade