Foto: Getty Images
Manny Malhotra.

Fredag 15 Feb 2013 06:00

Karriären kan vara över

Malhotra missar resten av säsongen

I mars 2011 drabbades han av en svår ögonskada. Manny Malhotra gjorde comeback i Stanley Cup-finalen mot Boston Bruins samma år, men har inte varit sig lik som spelare efter skadan. Nu kan karriären vara över.
- Manny Malhotras långsiktiga hälsa är av yttersta vikt för organisationen, säger Vancouver Canucks general manager Mike Gillis efter att ha meddelat att 32-åringen inte kommer att spela mer den här säsongen.

Det var under en match mot Colorado Avalanche i mars 2011 som oturen var framme. Manny Malhotra skulle ta emot en passning från backen Christian Ehrhoff när pucken styrdes rakt upp i centerns vänstra öga.

Många befarade redan då att karriären var över, men Malhotra lyckades mirakulöst återvända och spela sex av de sju Stanley Cup-finaler som Vancouver Canucks spelade mot Boston Bruins samma säsong. Under fjolårssäsongen var han ombytt i 78 av de 82 matcherna, men det stod ganska tidigt klart att Malhotra inte var samma spelare som innan skadan.

Den här säsongen har han spelat nio av Vancouver Canucks tolv matcher. Nu är det dock slutspelat. I ett pressmeddelande skriver general managern Mike Gillis att veteranens säsong är över.

Blir inofficiell assisterande coach
Enligt TSN:s Bob McKenzie är det fortfarande den gamla ögonskadan som spökar. Malhotra har problem med synen och Canucks läkare anser att han inte går helt säker på isen med nedsatt syn. I värsta fall kan karriären vara över, även om McKenzie understryker att Malhotra inte är redo att ta det beslutet än.
- Manny Malhotras långsiktiga hälsa är av yttersta vikt för organisationen, säger Mike Gillis i pressmeddelandet från Vancouver Canucks.
- Genom sin karriär har Manny gjort sig värdefull genom sitt skickliga spel, sin professionalism och genom att vara en ledare i omklädningsrummet samtidigt som han har gett mycket tillbaka till samhället. Manny kommer även fortsättningsvis att vara en värdefull medlem i vår organisation.

Bob McKenzie skriver på Twitter att Manny Malhotra av allt att döma kommer att jobba som inoffciell assisterande coach under resten av säsongen. Han ska även jobba individuellt med spelare både i Vancouver och farmarlaget Chicago Wolves i AHL.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade