Foto: Bildbyrån/montage
LOCKAS AV NHL. Carl Söderberg vill till Boston och Boston vill ha dit Carl Söderberg.

Tisdag 26 Feb 2013 15:00

Hoppas på Söderberg i NHL efter slutspelet

"Vore kul om han prövar sina vingar"

I går avslöjade mrmadhawk.se att Carl Söderberg är sugen på att sticka till Boston Bruins och testa lyckan i NHL. Bruins svenske scout Svenåke Svensson bekräftar nu för hockeysverige.se att intresset är ömsesidigt.
- Han har spelat så pass bra och vi har haft tålamod med honom länge så det skulle vara kul om han vill pröva sina vingar nu, säger Svensson.

Carl Söderberg, Linköpings landslagsforward, har under flera säsonger varit aktuell för spel i NHL. Först var det tal om spel i St Louis Blues, som draftade honom 2004. Senare dess har Boston Bruins värvat över hans rättigheter och försökt förmå den spelskicklige skåningen att åka över till USA och Boston för att pröva lyckan. I en intervju med hockeysverige.se 10 januari i år sa han också att NHL lockade väldigt mycket.

Nu talar mycket för att Söderberg kommer att resa över till NHL så fort Linköpings säsong är över. Scout för Boston är tidigare Kiruna- och Djurgårdsspelaren, Svenåke Svensson. Hockeysverige.se frågade honom hur snacket kring Carl Söderberg går borta i Boston.
- Calle tillhör oss, men han är under kontrakt med Linköping. Han stannar ju och spelar där säsongen ut. Sedan får vi se hur det ser ut efter säsongen.

Har du haft en dialog med honom nu under säsongen?
- Ja då. Vi var ute och käkade middag med honom här under Oddset Hockey Games nere i Malmö. Det han har sagt att han nu är sugen på att pröva sina vingar i NHL, äntligen.
- Vi har haft en dialog med honom hela tiden, men i och med att han inte känt sig mogen tidigare har det inte blivit att han har åkt över. Efter det har han fortsatt utvecklats bra hela tiden och helt klart är han en spännande spelare.

Har ni haft över honom på campen någon sommar?
- Calle har aldrig varit på någon camp med Boston. Han har bara varit på St. Louis camp.

Kan det vara aktuellt att han redan sticker när Linköpings säsong är över?
- Ja, vad jag förstår på avtalet med det internationella förbundet så kan det finnas en sådan möjlighet. Jag kan inte det där i detalj utan det ligger så att säga på vårt managements bord.

Vore det inte viktigt för Calle Söderberg att få rutin från ett VM innan han åker över?
- Så långt har vi faktiskt inte diskuterat. Men, som jag sa, Calle är intressant och har hela tiden fortsatt att utvecklas.
- Han tycker själv att han är mogen för NHL vilket vi också tycker. Han borde åka över och pröva. Väntar han för länge så går ju tåget för honom. Han har spelat så pass bra och vi har haft tålamod med honom länge så det skulle vara kul om han vill pröva sina vingar nu.

Carl Söderberg har svarat för 56 poäng på 50 matcher den här säsongen i Linköping. Med det ligger han tvåa i den totala poängligan efter Skellefteås Bud Holloway.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade