Foto: Jessica Ström
Filip Forsberg.

Torsdag 14 Mar 2013 21:37

VIDEO: Se Filip Forsbergs show

Gav Leksand drömstart på kvalserien

Kvalserien startade i dur för Leksand. Det såg en taggad Filip Forsberg till. Med två snabba mål grundlade supertalangen 3-1-segern mot Södertälje.
- Det är min dröm att spela upp Leksands IF. Det här är ett steg på en lång väg, säger tvåmålsskytten till Viasat Hockey.

Filip Forsberg har tagit jättelika kliv i sin utveckling den här säsongen. Och det ser inte ut att avta i kvalserien heller. I torsdagens premiärmöte med Södertälje hemma i Tegera Arena var det Forsberg som handgripligen såg till att ge Leksand det övertag som i slutändan ledde till en säker seger.

Det hade inte ens spelats en minut av matchen när 18-åringen kom ångande längs högerkanten, vek in framför backen och fintade bort Anton Forsberg i gästernas kasse in han elegant lyfte in ledningsmålet. Efter 4.14 var det dags igen. Forsberg tog sig in mot mål och avfyrade ett skott. Han fullföljde, plockade upp returen och sköt 2-0.

"Vi gör det jäkla bra"
- Det stärkte oss. Det skadar inte att ha en tvåmålsledning efter fyra minuter, så det var en skön start, säger han om den tidiga utdelningen till Viasat Hockey.

Leksand fortsatte att mala på och fick 3-0 genom Jon Knuts tidigt i andra perioden. Ziga Jeglics reducering räckte föga. SSK kom aldrig riktigt nära Leksand.
- Vi gör det jäkla bra i dag. Tappar inte speciellt mycket puck vilket är viktigt efter som de är så bra på omställningar. Det är en bra match, tycker Filip Forsberg som konstaterar att Leksand är ett starkare lag i år jämfört med i fjol.
- Det är bara en handfull nya spelare som har kommit in, så det är ju i princip samma gäng. Det har gått en säsong och alla har utvecklats så det är ett starkare Leksand i år.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade