Foto: Getty Images
Anders Nilsson.

Torsdag 21 Mar 2013 16:27

"Jag har saknat orken"

Vitaminbrist bakom mystisk frånvaro

Starkt AHL-spel och NHL-debut i fjol, men bara sporadiskt spel den här säsongen. Anledningen till Anders Nilssons mystiska frånvaro: vitaminbrist.
- Det har känts som jag har sovit två-tre timmar fast jag egentligen sovit tio-tolv timmar, berättar den tidigare Luleåmålvakten i en intervju med Norrbottens-Kuriren.

Anders Nilsson gjorde en fin debutsäsong i Nordamerika i fjol och belönades med några NHL-matcher för New York Islanders. Bland annat höll han nollan i en match mot New Jersey Devils den 4 mars i fjol.

Den här säsongen har inte varit lika lyckad. Redan tidigt på säsongen kände 23-åringen att något inte stod rätt till i kroppen. I en intervju med Norrbottens-Kuriren berättar han att han saknat kraft och ork, alltid känt sig trött.
- Jag har känt mig tung i huvudet och har kunnat sova tio timmar i sträck under natten utan att vakna utvilad, berättar han för Kuriren.
- Efter frukosten har jag velat gå och sova igen. Jag har saknat orken.

Efter nyår började hans klubb utreda vad som kunde tänkas vara fel med den store målvakten. Svaret var att Nilsson led av vitaminbrist.

"Jag mår bättre nu"
- Jag saknar B12-vitaminer och det har gjort mig ständigt trött, berättar han och konstaterar att det är skönt att ha fått ett besked kring sitt tillstånd.
- Det jobbigaste har varit att inte veta vad felet är. Men jag mår bättre nu när jag har svaret.

Anders Nilsson, som inte har spelat en AHL-match på snart två månader, har just börjat träna med sitt AHL-lag Bridgeport Sound igen. Han känner att kroppen sakta men säkert börjar återfå sin normala styrka igen.
- Nu är jag på rätt väg. Jag har fått en annan kostdiet och känner att kroppen svarar som den ska, säger Nilsson till Norrbottens-Kuriren och förklarar att ett av skälen till hans försämrade hälsotillstånd kan ha varit att han varit övertränad.

Norrbottningen hoppas på mer spel den här säsongen, men säger att han inte tänker stressa fram en comeback innan han känner sig kurant igen.
- Jag får skynda långsamt och ta allt vecka för vecka.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade