Foto: Getty Images
JAGAR GENOMBROTTET. Tom Wandell har haft en tillbakadragen roll i Dallas, men han tror att han kan bidra mer offensivt.

Fredag 3 Maj 2013 12:05

Tom Wandell återvänder till KHL

Har sajnat med Spartak

Tom Wandell lockoutspelade med polare Niclas Bergfors i Severstal i vintras. Nästa säsong kommer han återvända till KHL och spela för Spartak Moskva, uppger klubben.

Tom Wandells NHL-kontrakt med Dallas Stars går ut och han har haft en tämligen tung säsong i klubben där han både lyckats bli uppsatt på waiverslistan och fått spela elva matcher i AHL under säsongen.

Av allt av döma blir det inget NHL-spel nästa säsong. Istället återvänder han till KHL, där han under lockouten spelade för Severstal i Tjerepovets med polaren Niclas Bergfors.

Men det är inte dit han återvänder. Istället ska han ha skrivit på för två år med Spartak Moskva. Det uppger klubben i ett pressmeddelande.

26-åringen sköt två mål och sju assist på 26 matcher för Severstal under hans KHL-vistelse i vintras och under NHL-säsongen blev det bara en poäng (ett mål) på 18 matcher i NHL för Dallas.

Totalt har Wandell svarat för 43 poäng (20+23) på 229 NHL-matcher sedan han debuterade säsongen 08/09, då han även var utlånad till spel med Timrå i Elitserien och gjorde stor succé med 41 poäng på 51 matcher.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade