Foto: All Over Press
Petteri Nokelainen.

Fredag 16 Aug 2013 12:00

Han ersätter Elias Lindholm

Brynäs värvar före detta stortalang

Han draftades som 16:e spelare av New York Islanders 2004 och flyttade till NHL ett år senare. Någon lyckosam NHL-karriär blev det inte för Petteri Nokelainen. Nu är han klar för Brynäs som ersättare till Elias Lindholm.
- Han är en spelare med både offensiva och defensiva kvaliteter, och som har en bred erfarenhet trots sin ålder, säger tränaren Tommy Jonsson om nyförvärvet.

Härom veckan blev det klart att Brynäs går miste om supertalangen Elias Lindholm. Han väljer att testa på spel i NHL och Carolina Hurricanes som draftade ynglingen som femte spelare i slutet av juni.

För Brynäs sportchef Michael Sundlöv gällde det snabbt att hitta en ersättare och nu har han gjort det. Från Nordamerika hämtas centern Petteri Nokelainen. På meritlistan har 27-åringen 245 NHL-matcher och meriter från en VM-turnering.
- Jag är väldigt glad att Petteri väljer att komma till oss, säger Micke Sundlöv, sportchef i Brynäs IF.
- Petteri är en lagspelare ut i fingerspetsarna som har meriter från både NHL och landslagsspel. Han är omtyckt för sitt sätt att spela, men också för sitt sätt att bidra till gruppen där han alltid gör sitt yttersta. Vi får in en center i laget med stor erfarenhet, och drivet att vilja tillbaka till spel i NHL efter sin skada förra säsongen. Det kommer att hjälpa oss att bli bättre som lag.

Hämmades av ryggskada i fjol
Nokelainen spelade bara 17 AHL-matcher för Montréal Canadiens farmarlag Hamilton Bulldogs förra säsongen. En ryggskada stoppade honom under stora delar av säsongen. Han kallades upp av Canadiens till slutspelet i våras, men var aldrig ombytt i några matcher.
- Vi får in en väldigt stabil center som även kan utnyttjas på kant, men till en början är han tänkt som center hos oss, säger Tommy Jonsson, tränare i Brynäs A-lag. Han är en spelare med både offensiva och defensiva kvaliteter, och som har en bred erfarenhet trots sin ålder, säger Brynäs tränare Tommy Jonsson om nyförvärvet.

Petteri Nokelainen var en stor talang som junior och vann bland annat poängligan i U18-VM 2004. Han draftades som 16:e spelare av New York Islanders samma år och flyttade till Nordamerika blott 19 år gammal ett år senare. NHL-karriären blev nu inte vad han hade hoppats på. Nokelainen har mestadels spelat en anonym roll i olika fjärdekedjor och fått begränsat med speltid. På sina 245 NHL-matcher har det blivit 20 mål och totalt 41 poäng.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade