Foto: All Over Press
SAJNAD OCH KLAR. André Burakovsky tillhör nu Washington Capitals.

Torsdag 22 Aug 2013 16:10

NHL-kontrakt för Burakovsky

"Det kan bli AHL"

Turerna kring André Burakovsky har varit många. Men nu ser det ut att finnas en lösning i sikte. I dag berättar 18-åringen för Mrmadhawk.se att han har skrivit på ett treårskontrakt med Washington Capitals.
- Det kan bli AHL och det kan bli att jag åker till Erie (OHL), berättar han för bloggaren.

Ända sedan Malmös säsong tog slut tidigt i våras har det funnits en osäkerhet runt André Burakovsky. Det stod snabbt klart att det inte skulle bli någon fortsättning i Malmö Redhawks, men att det mycket väl kunde bli juniorspel i Nordamerika.

Burakovsky draftades sedermera av Washington Capitals som 23:e spelare i första rundan i juni varpå han sedan draftades av OHL-laget Erie Otters i de kanadensiska juniorligornas importdraft. Till en början var forwarsdtalangen negativt inställd till spel i Erie, men det kan ha förändrats nu. Nu avslöjar han nämligen för Mrmadhawk.se att han har tecknat ett treårskontrakt med Washington, vilket innebär att han inte längre själv styr sitt öde helt och hållet.
- Jag kommer åka över på campen i september och försöka slå mig in så fort som möjligt. Det kan bli AHL och det kan bli att jag åker till Erie. Det är Washington som bestämmer nu, vad som är bäst för mig, säger André Burakovsky.

Han hoppas få chansen i NHL redan i år, om än i liten utsträckning.
- Det får vi se. Kanske kan man göra något inhopp som Filip Forsberg fick göra i slutet av förra säsongen. Jag åker över nu i september, sedan tar vi det därifrån, säger Burakovsky.

Den i Malmö fostrade ynglingen spelade 43 allsvenska matcher i fjol och noterades för elva poäng (4+7).

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade