Foto: Grand Rapids Griffins
Calle Järnkrok.

Måndag 23 Sep 2013 17:49

"Ser ingen chans att få hem Calle"

Sundlöv dementerar Brynäsryktet

Calle Järnkrok skickas till AHL - och där kommer han att stanna. Brynäs sportchef Michael Sundlöv ser ingen möjlighet att få hem stjärnan.
- ag pratade med Calle innan han åkte och han har meddelat att han absolut tänker ta striden där borta, säger Sundlöv till hockeysverige.se.

Calle Järnkrok får börja årets äventyr i USA med spel i Detroit Red Wings farmarlag Grand Rapids Griffins i AHL. Redan förra säsongen spelade Järnkrok nio matcher för Grand Rapids och gjorde då tre assistpoäng innan han anslöt till VM-truppen. Säsongen avslutade han sedan med ett VM-guldjubel i Kungsträdgården tillsammans med övriga Tre Kronor.

Nu då Calle Järnkrok flyttas ner till AHL är det många Brynäs-fans som hoppas på att han ska komma hem till Gävle och spela med Brynäs, men enligt klubbens sportchef, Michael Sundlöv, är det inte aktuellt.
- Nej, vi ser inte någon möjlighet att få hem honom. Jag pratade med Calle innan han åkte och han har meddelat att han absolut tänker ta striden där borta först och främst. Jag ser ingen chans att vi ska få hem Calle nu, säger Sundlöv till hockeysverige.se.

Inte heller några av Brynäs andra NHL-spelare, som exempelvisElias Lindholm, är aktuella just nu.
- Nej, det är inte aktuellt.

Hur ser du Brynäs inledning av säsongen?
- Den har varit bra. Spelmässigt, även om det inte var dåligt, var matchen i lördags mot Växjö vår sämsta. Trots det vinner vi med 3-0, vi har ett riktigt bra målvaktsspel (Johan Holmqvist) och ett fantastiskt bra gnid och gnugg genom hela den matchen.
- Leksand, Skellefteå och HV71-matcherna var kanske ett strå vassare. Just matcherna hemma mot Skellefteå och HV71 tycker jag att vi fick för lite utdelning mot vad vi borde ha fått om man ser till vad vi presterade.

Finns det någon lagdel du och Brynäs redan idag ser att ni måste stärka upp?
- Nej, inte som det känns nu. Jag tycker att det är ett gediget och homogent lag där alla gnider, sliter och kämpar för varandra.

Hur är skadeläget i truppen just nu?
- Jonathan Granström är borta till mitten av november och Alexander Lindgren som har en armskada som krånglar. Han kan bli borta ett par veckor. Annars är alla tillgängliga.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade