Foto: All Over Press
STOD PALL. Anders Lindbäck var strået vassare än barndomsvännen Jacob Markström i natt.

Måndag 28 Okt 2013 07:41

Barndomskampen - då kom första vinsten

Lindbäck vann duellen mot Markström

Anders Lindbäck och Jacob Markström växte upp tillsammans och spelade tillsammans i Brynäs. I natt ställdes de mot varandra i NHL. Då kunde Lindbäck plocka sin efterlängtade första seger för säsongen.
- Att få komma in och vinna är naturligtvis skönt, säger Lindbäck efter att Tampa Bay besegrat Florida med 4-3.

Anders Lindbäck och Jacob Markström mötte varandra två gånger redan i fjol. Då vann man varsin start. Den här säsongen har ingen av målvakterna från Gävle fått spelet att stämma fullt ut. Lindbäck har snabbt hamnat i skuggan av amerikanen Ben Bishop medan Markström inte har varit speciellt lyckosam i skadade veteranen Tim Thomas frånvaro.

När de möttes sent i går kväll var det Lindbäck som drog det längre strået. Men det krävdes straffar för att skilja de bägge barndomsvännerna åt. Lindbäck stoppade 29 av 32 skott samt tre av fyra straffar för Lightning som vann matchen med 4-3.
- Han stoppade några av deras killar i straffläggningen. Det är i det läget man behöver en målvakt som står upp för sitt lag och vinna en match.Det gjorde han i kväll, säger coachen Jon Cooper om Lindbäcks insats till nhl.com.

Stamkos - ovan målgörare på straff
Lindbäck själv var lättad.
- Vi fick två nya poäng. Att få kommer in och vinna är naturligtvis skönt, säger 25-åringen.

Markström, som bara har en seger på nio matcher så här långt, räddade 25 av 28 skott innan han blev överlistad av Steven Stamkos i straffläggningen. Just Stamkos, som hade både mål och assist under ordinarie matchtid, har historiskt sett varit en dålig straffskytt. Nu fick han äran att bli matchvinnare i den spelformen.
- Straffar är något jag har haft problem med i det förflutna, men med träning har jag skaffat mig en del dragningar. Jag skulle antagligen inte få gå in som en av de tre första straffskyttarna i vårt lag, men jag är glad över att kunna gå in och bidra och hjälpa laget vinna i vilken situation som helst, säger Stamkos som bara har gjort sex mål på 28 straffar under NHL-karriären.

Victor Hedman spelade 24.28 för Lightning och var -1. Han slog en av Tampas straffar, men missade.

Rekommenderade nyheter
Florida - Tampa Bay 3-4 (1-2, 0-1, 2-0, 0-0, 0-1)
Florida: Shawn Matthias (1), Nick Bjugstad (1), Brad Boyes (5).
Tampa Bay: Martin St-Louis (7), Steven Stamkos (8), Radko Gudas (1), Steven Stamkos (avg. straff).
Skriv en kommentar

Mest kommenterade