Foto: Getty Images
Filip Forsberg.

Tisdag 3 Dec 2013 09:15

Filips besked: "Spelar gärna JVM"

... men Nashville har sista ordet

Filip Forsberg går skadad i Nashville och har fått klent med speltid i NHL. Nu öppnar han för spel i JVM i Malmö - förutsatt att Nashville Predators släpper honom.
- Visst skulle det vara jättekul att spela JVM på hemmaplan, säger han till hockeysverige.se.

På torsdag presenterar Rikard Grönborg truppen till JVM. Får vi se någon eller några av våra NHL-spelare med i truppen? Möjligheten att komma med finns för Hampus Lindholm, Anaheim, Elias Lindholm, Carolina, och Filip Forsberg, Nashville. Men då krävs det att respektive klubb går med på att släppa sina spelare till turneringen i Malmö.

Att det finns intresse från åtminstone en av spelarna att spela JVM bekräftas av Filip Forsberg.
- Jag vet faktiskt inte om det finns någon chans att jag kommer hem och spelar JVM. Uppriktigt sagt har jag inte så bra koll på vad som gäller där, men visst skulle det vara jättekul att spela JVM på hemmaplan, absolut, säger Filip Forsberg till hockeysverige.se.
- Det är inte riktigt upp till mig att avgöra om det blir så eller inte utan det är Nashville som har sista ordet där. Jag har inte hört så mycket mer än så.

Har du haft någon dialog med Nashville om att få åka hem och spela?
- Nej, vi har inte pratat något om det alls. Just nu är det att bli frisk som är ”prion”.

Träffade du Rikard Grönborg när han var över på sin Nordamerikaresa?
- Nej, det gjorde jag inte. Vi var borta på roadtrip samtidigt som han var här så jag hann inte stöta på honom någonting.

Det har så här långt bara blivit tolv NHL-matcher, ett mål och totalt fem poäng för Forsberg i Nashville. Han har dessutom varit nere i farmarlaget, Milwaukee i AHL, för att få speltid.
- Första tiden här har varit lite upp och ner måste jag säga. Jag hade en skada under försäsongen som gjorde att jag missade några matcher. Efter det har det gått, som jag sa, lite upp och ner på matcherna.
- Man kan väl säga att det varit en lite småtung höst med lite skador, men det är sådant som händer i hockeyvärlden.


Foto: All Over Press.

Tillbringar mycket tid med moringen Ekholm
Forsberg står på Nashvilles skadelista även nu, men vad det är för skada vill han helst inte pratat allt för mycket om.
- Ja, jag är skadad och har missat några matcher här på slutet. Det är en ”upper body injury” som man kallar det här borta. Det är svårt att säga när jag är tillbaka. Man får ta det lite dag för dag och det är väl så som rehab-planen är just nu.

Du har fått sparsamt med speltid så här långt, hur tänker du kring det?
- Klart att man vill spela mycket. Så är det ju med alla spelare. Sedan gäller det ordspråk som vi alltid haft inom familjen, att speltid får man inte utan det förtjänar man. Det stämmer var man än spelar för trots allt gäller det att spela bra för att få mer istid, så är det.

Känner du att det fungerat hyfsat ändå när du väl fått chansen att spela?
- Jo, men det har ändå gått helt okej. Det har varit en liten omställning att komma över hit med en lite tung start och skador. Även om det har gått helt okej så vill man alltid spela och producera bättre.

Filip Forsberg har även spelat i AHL för Milwaukee under säsongen. På fyra matcher svarade han för fem poäng (1+4).
- Det var kanon att få åka dit och få lite speltid. Jag fick spela runt 18 till 20 minuter i varje match. Dessutom fick jag spela i powerplay, till och med litegrann i boxplay.
- Det var jättekul att få spela mycket och göra en del poäng också vilket även var bra för självförtroendet.

Hur trivs du annars socialt vid sidan av hockeyn i Nashville?
- Det har varit jättebra. Allt har gått kanon vid sidan av. Jag har fått min lägenhet och allt är i ordning där. Nashville är en jättebra stad och lagom stor så jag trivs verkligen jättebra här.

Vad gör man i Nashville om man inte spelar hockey?
- Jag och (Mattias) Ekholm hänger ihop mycket. Vi åker runt och hittar på lite saker, spelar mycket tv-spel, kollar på tv och sådant. Det är väl det vanliga ”grabbhänget” eller vad man ska säga, skrattar Forsberg.

Som leksing hänger du alltså med en spelare från Mora, hur går det?
- Ja, men han har varit ifrån Mora några år nu så det börjar bli lite ordning på honom.

Om du inte får speltid i NHL före jul kan du då tänka dig att återvända till Sverige och spela resten av säsongen?
- Jag vet inte och den frågan är nästa omöjlig att svara på. Som det gäller just nu är det Nashville och inget annat som gäller, absolut.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade