Foto: Glenn Gervais
André Burakovsky.

Lördag 25 Jan 2014 11:17

Burakovsky hade poängfest i comebacken

Tillbaka med besked efter huvudskadan

André Burakovsky hade varit bort nära två veckor efter den huvudskada han ådrog sig i samband med att han blev tacklad av Windsors Cristiano DiGiacinto innan Eries möte med Niagara IceDogs i natt. Väl tillbaka visade dock inte den svenska JVM-stjärnan några tecken på ringrostighet. Burakovksy såg i stället ensam till att göra matchen mot Niagara jämn.

I en match där topplaget Erie var storfavoriter hamnade man tidigt i underläge med 4-1. Efter att han assisterat till Eries första mål i matchen var det sedan Burakovsky som på egen hand var på väg att vända underläget i slutperioden. Med två fullträffar tog han sitt lag så nära som 3-4, men närmare kom man aldrig.

Med sina två mål och en assist i comebacken utsågs Burakovsky till matchens andra stjärna. Totalt har han nu samlat på sig 56 poäng (26+30) på 35 matcher under sin debutsäsong i OHL.

Oscar Dansk vaktade Eries kasse i matchen och lyckades endast stoppa 17 av 21 skott.

***

I WHL förlängde samtidigt Axel Blomqvist sin poängsvit till fem matcher när han assisterade till ett av Victoris mål i 7-2-krossen borta mot Kamloops. Den av Winnipeg kontrakterade 18-åringen har nu svarat för 25 poäng (9+16) på 24 matcher i Victorias tröja sedan han anslöt till laget i en trejd från Lethbridge.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade